dimecres, 16 de juliol del 2008

Descobrint la sopa d'all

Doncs ara sembla que aquest parell de gamarussos acaben de descobrir que hi ha un munt de webs que parlen de nosaltres, els projectes. Que si ara encara som sigronets, que si cireretes, que si nous, collonades!, un munt de cèl·lules anàrquiques que la feina és nostra per anar posant en ordre i que cadascuna vagi on ha d'anar, als dits, als ulls, al sexe... no aquí encara no m'he decidit, estic tardant massa?, ai, ai.
Bé doncs, al que anava. S'estan deixant les pestanyes mirant webs i descobrint seccions senceres a les llibreries que fins ara havien passat desapercebudes. “Però, tots aquests llibres hi eren aquí abans?” a dit aquest matí el Josep quan ha tornat a recòrrer les llibreries de sempre i s'ha adonat que l'espai destinat a novel·la contemporània és infinitament inferior al dedicat a panxes, fetos, dietes i alletaments.
Però en fí, ha descobert (com ho havien descobert milers d'altres persones abans d'aquest ganàpia) un parell de petites joies imprescindibles:

Serem Pares” de l'Elisenda Roca i la Dra. Carlota Basil. És una guia de l'embaràs, part i postpart molt divertida i actual. La mescla de medicina i periodisme promet.

Què es pot esperar, quan s'està esperant”. És l'anomenada Bíblia de l'embarassada i amb més de 10 milions de còpies vengudes a tot el món. Es tracta d'una edició corregida i actualitzada i super detallada des de la planificació fins el postpart.

Viure en família”. Sota aquest nom una mica sospitós (encara no les tinc totes) es tracta d'una revista trimestral, molt, molt interessant, que l'editen l'Associació Néixer i créixer de Catalunya i la seva homònima de Balears, conjuntament amb els de l'Associació Quetzal, dedicada a la promoció de l'alletament natural, a l'acolliment de mares immigrants, etc, etc. També editen una altra revista que s'anomena “Crianza Natural”, que seria la versió ibèrica de l'anterior. Tenen un web de la revista, http://viureenfamilia.com, i de l'Associació que està prou bé, ple d'informació, activitats, etc, però encara està tot plegat pendent de “validació ideològica”, no vagi a ser que se'ns coli per alguna banda algú que, més que defensar la família, en sentit genèric, el que vulgui sigui impedir l'existència de la resta de famílies gais, monoparentals, etc, etc, etc...



El web http://www.socpetit.cat de recent aparició (encara estan una mica en fase beta), però sembla interessant, amb un fòrum, etc.

I finalment, el portal http://www.babycenter.com, potser el web més complet que han sabut trobar, especialment pel seu contingut mèdic i de seguiment, setmana a setmana d'un embaràs. El web està farcit de recursos interessants. Està feta als USA i disposa de diferents versions idiomàtiques.

Au, que si amb tot això no n'aprenen una mica...